Top ti albums i mit liv….

På Facebook gav Lars mig en challenge. Nævn dine top ti albums igennem dit liv. Kun et fra hvert band.
Den er DÆLEME SVÆR!

Men nu prøver jeg. Der følger lidt prosa med.

Jean Michel Jarre – Oxygene – Jeg har altid været vild med instrumental musik, og det her album er bare så fedt. Tror også at den virkelig fede musikvideo (set ud fra at det er i 80’erne) til Oxygene IV hjalp godt til. Men virkelig god musik at slappe af til.

Pink Floyd – Dark side of the moon – Ikonisk album! Der viser de virkelig musikalsk hvad de kan, når de kunne arbejde sammen. Jeg kunne havde valgt 3-4 andre albums også. Men det her er et jeg virkelig har hørt meget.

REM – Out of time – Lidt det sikre valg. Men det var det album der introducerede mig til de kære drenge. Og selv om jeg aldrig blev kæmpe fan af dem, så har jeg godt nok hørt dem meget.

Keane – Under the iron sea – Et band vi ikke kendte til, men blev introduceret til igennem nogle venner, og det fangede bare min interesse med det samme. Et helvedes godt rockalbum!

Lars Hug – Kopy – Her har jeg så valgt et album der ikke engang er med hans egne sange. Men et album vi den dag i dag sætter på i bilen, og skråler med på. Ja, selv Freya synger med på flere af numrene. Kanon hyggeligt album og det der virkelig boostede mit kendskab til hugtanden.

Metallica – The black album – Noget andet jeg har hørt meget, er den lettere metalgenre. Og selvfølgelig har jeg også hørt et af verdens mest solgte metal-albums til hudløshed! Det er et rigtig godt begynderalbum, ind i metalverden.

Manowar – Kings of metal – Jeg startede i min efterskoletid med at høre Manowar. De fangede min interesse lige med det samme. Deres voluminiøse stil gik rent ind. Det her album var mit første og største med dem.

Iron Maiden – Seventh son of a seventh son – Et af de HELT STORE albums i min metaltid. Et album jeg med glæde hører højt, når huset er tomt og der skal spilles luftguitar og gøres rent!

David Bowie – nærmest alt…. – Ja, jeg kommer jo ikke uden om det. Men jeg bladrede alle albums på Spotify igennem. Jeg kan ikke vælge ÉT! Jeg er VILD med så meget af hans musik. De første skiver jeg hørte meget, var opsamlinger. Hørte siden meget ‘Heathen’, ‘Reality’ og ‘hours…’. Men nu hører jeg igen alt muligt, fra alle mulige perioder. Dog er jeg særlig glad for alt hvor ‘Starman’, ‘Life on Mars’ og ‘Slip away’ er på …og en masse andre numre!!

U2 – Helt umuligt!! – Om noget band der har betydet ALT for mig, så er det naturligvis de 4 drenge fra Dublin, Irland. Jeg tog til koncert med dem den 27. juli 1993, uden at kende andre numre end ‘One’ og ‘Sunday, bloody sunday’. Det skulle blive lavet kraftigt om siden! Deres energi på scenen, de store ballader, det kæmpe sceneshow og selvfølgelig de politiske budskaber, fangede mig bare med det samme! Siden er det blevet til 7 koncerter mere. I alt 5 i Danmark, 2 i Tyskland og 1 i Sverige. Og de bliver bare bedre. Den sidste koncert jeg var til, i Stockholm, var simpelthen magisk god! Se f.eks her. Modsat rigtig mange nymodens bands, så kan de jo rent faktisk spille musik live. De tyer ikke til playback. De spiller selv!!
Ja, jeg taler uden om. Jeg kan ikke vælge ÉT album ud af det fabelagtige gode katalog de har. Hvis jeg SKULLE med armen vredet om på ryggen vælge et, måtte det blive SONGS OF INNOCENCE. Men det ville ikke være fair for de andre albums. For jeg elsker hvert og et. Helt tilbage fra ‘Boy’ og frem til dags dato…

Mange andre bands har spillet en kæmpe rolle i min musikverden. F.eks Nephew, Pearl Jam, Robbie Willams, Muse, Snow Patrol, Bon Jovi, Queen, Bliss, Leonard Cohen. De kunne ikke alle komme med…

Så Lars, her er min liste. Næsten, mere eller mindre 10 albums….

AND THEY’RE EVEN BETTER THAN THE REAL THING!!

Leave a Reply