Yosemite, en rigtig skønhed

Vi kørte fra Calico og mod Yosemite. På vejen fik vi lige købt lidt frugt. Vi kom virkelig igennem frugtland. Vi købte blandt andet en mega ananas og fik da lige 6 kæmpe store appelsiner med.

Sequoia-træer

Vi kørte til den sydlige indgang til Yosemite og tog en af de gratis shuttle-busser (genialt system!) til Mariposa Grove. Der tog vi så til gengæld en dyr turbus rundt for at se de store Sequoia-træer. De er i volumen verdens største træer. De er MEGET imponerende. Hvad vi ikke lige havde tænkt på var SNE! Vi vidste godt at det var et problem i den østlige og noget højere del af Yosemite, men da ikke nede sydpå ved os!

Der lå heller ikke sne på vejene, men ude i siderne lå der en del. Så vi har leget med sne i t-shirts. Selv om vi tog  bluser med på vores turbus, så var det jo en åben turbus og der var nok ikke mere end 10-12 grader. Når man er vant til 20-25 grader fra morgenstunden af, så er det koldt!

Men det var en flot tur igennem skoven hvor vi så de imponerende store træer. Vi sad med høretelefoner på og hørte en del om skoven og oversatte til Freya. Træerne havde fået en del sjove navne. Se nogen af dem på billederne. At gå der i mellem de høje træer og smeltende snedriver og nyde naturen og de mange (jord)egern er simpelthen dejligt og imponerende.

Derefter kørte vi op til udsigtspunktet Glacier Point. Det var rigtig tåget, men heldigvis klarede det op efterhånden som vi kørte opad. Der var rigtig flot da vi kom op. Vi gik rundt deroppe et stykke tid og nød udsigten til alle sider. Klippen Half Dome var dog indhyllet i tåge på toppen, men det så også flot ud.

Efter turen tog vi vores bil videre af de snoede veje op til Yosemite Village og ud ad vejen mod Groveland, hvor vi skulle overnatte. Vi fik os noget mad på en restaurant på vejen. Der havde de meget travlt, for rigtig mange mennesker var sulte efter en tur i Yosemite.

Næste morgen var Freya henne og fodre dyr på campingpladsen, hvor der var lamaer, får, geder, æsler og en kanin. Det var meget sjovt.

Vi kørte til Yosemite igen, denne gang for at kigge nede i dalen, hvor der var rigtig mange mennesker. Vi startede med at se et vandfald, der hed Bridalveil Fall. Det var rigtig flot og der var helt utrolig meget vand i det, så vandet stod ud i luften og løb ned ad stierne, så vi blev lidt våde!

Vi parkerede derefter bilen og tog Yosemites shuttle-busser rundt. Vi startede med at se Yosemite Falls, to vandfald over hinanden. Vi gik til foden af det nederste og tilbage igen til et sted, hvor der var godt udsyn til begge vandfald. Igen kunne man se at det er forsommer, for vandet væltede ud af vandfaldene.

Vores næste stop var Sentinel Bridge, hvor vi gik en tur i et roligt område og Freya dyppede futterne i Merced-floden. Der var rigtig hyggeligt og ikke så mange mennesker, som i resten af dalen.

Sidste stop vi valgte var Happy Isles, hvor vi igen kunne se floden bruse og vi var inde i et lille naturcenter, hvor man kunne se lidt om dyrelivet, træerne og meget andet.

Til sidste tog vi bussen tilbage og fandt vores bil og kørte ud ad parken. Der var kø til at starte med, men det var kun et lille stykke. Vi så et par udsigtspunkter på vejen ud af parken og Freya tog sig en ordentlig lur på vejen.

Leave a Reply