Amtrak og Bend, Oregon

Vi tog BART-toget (Bay Area Rapid Transit) til Oakland for at komme videre med Amtrak-toget mod Bend, Oregon. Vi kom et par timer før afgang, bare for at være sikker. Så vi gik en tur på havnen og spiste aftensmad. Det var et lidt dyrt område at spise i, men vi tog det som en fin afslutning på San Fransisco-delen. Derefter gik vi lidt rundt, hvorefter vi ventede på stationen. Toget var en times tid forsinket, så det blev sent inden vi kom ind og fik os gjort klar til natten.

Vi ankom næste formiddag til stationen i Chemult, hvor Ruth og Vic (Ruth er Lones fars kusine) hentede os. Vi kørte til Bend i deres pickup-truck, hvor de bor og brugte dagen på at slappe af, snakke og hygge os og på at få et bad og få vasket noget tøj. Vi spiste aftensmad og Lone gik i seng stort set samme tid som Freya, der var lidt overtræt efter en lidt kort nattesøvn i toget.

Dagen efter sov vi længe og tog derefter på tur til Crater Lake – en tur på knap 3 timer hver vej. Crater Lake er en stor, flot og meget blå sø, der er skabt af en vulkan. Der var masser af sne oppe i den højde – vel ca. 1-1½ meter. Freya synes det var skægt, at der kunne være 20 grader varmt og stadig ligge så meget sne og hun ville rigtig gerne lege i sneen. Vi så også et flot træhotel, hvor man også kunne sidde i gyngestole udenfor og nyde udsigten. Vi sluttede med at besøge stedets visitorcenter. På vejen hjem kørte vi ad en “Scenic Route”, hvor vi kørte langs en flod og så vandfald og en sø, hvor jeg også dyppede tæerne i det kølige vand. Vi kørte derefter tilbage til Bend. Efter en god gang aftensmad var Freya og Jan på en legeplads i nærheden mens Ruth og Lone var nede og købe ind – der blev købt lidt amerikansk slik og et par andre småting.

Billeder er på vej.

Leave a Reply